Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Εξοικονομιτής Ηλεκτρικής Ενέργειας" ή "ELECTRICITY-SAVING BOX" υποστηρικτής ΔΕΗ

(Συντελεστής Απόδοσης / Coefficient of Performance) 

COP>= 1, Με αυτό το βιβλίο. 

ή Πώς πραγματικά θα έχετε Οικονομία Ηλεκτρικού Ρεύματος, με υπάρχουσες εφευρέσεις, τού εμπορίου!

"Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΣΠΙΝΘΗΡΑΣ" http://www.biblionet.gr/book/229951/

Για Πληροφορίες και απόκτιση τού βιβλίου Επικοινωνήστε Μαζί Μας στο :

e-mail:   yeorkas2005@yahoo.gr

skype:    yeorgios

====================(*)=========================

"Εξοικονομιτής Ηλεκτρικής Ενέργειας" ή "ELECTRICITY-SAVING BOX" υποστηρικτής τών Παραγωγών Ηλεκτρικού Ρεύματος

19 Μαρτίου 2018 (αρχική 15 Μαΐ 2009 )

20 Σχόλια


ΌΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ 12,5% ...
ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ (Μάϊος 2009) ΕΧΕΙ ΔΙΑΔΟΘΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ , ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ"  
(POWER ENERGY SAVER).
Γραμμένο απο τον Γεώρκα  /yeorkas στόν ιστότοπο
http://freenergy-sources.blogspot.gr/2018/03/electricity-saving-box.html 

και παλαιότερα είς το 

ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ, ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 88?, ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ 2 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.
ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ!
Ο ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ  ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ, ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΑΝΑ ΠΟΣΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΥ ΔΙΣΚΟΥ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΜΙΑ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ(Kwh).
ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ "375 στροφές = 1Kwh".
ΑΝΑΨΑ λοιπόν, ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ, ώστε να έχω σταθερή κατανάλωση, ( όχι πλυντήρια και κουζίνες διότι αυτά αναβοσβήνουν κατά την λειτουργία τους,)
Στάθηκα εμπρός στον μετρητή,  και μέτρησα (με το χρονόμετρο ενός κινητού τηλεφώνου) τον χρόνο για 20 περιστροφές του δίσκου, στον μετρητή  που μας δείχνει τη ροή της ενέργειας. Όσο περισσότερη ενέργεια περνάει μέσα του , τόσο γρηγορότερα γυρίζει.
Έτσι λοιπόν σημείωσα ότι με την συγκεκριμένη κατανάλωση, χρειάστηκαν 100'' ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΓΙΑ 20 ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ.
Μετά συνέδεσα τον "εξοικονομιτή".
Και συνέβη το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του.
Ο δίσκος του μετρητή επιταχύνθηκε, και συμπλήρωσε τις 20 ΠΕΡΙΣΤΟΦΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 89'' ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας για συγκεκριμένο φορτίο, κατά 12,5% , με τον...εξοικονομιτή στην πρίζα!

Το συμπέρασμα είναι ότι:
ΌΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ 12,5%

Παραπλάνηση λοιπόν με έναν πυκνωτή 6,2μF που έχει για κύκλωμα, που για κάθε 100 Ευρώ του λογαριασμού μας, ο δήθεν "εξοικονομιτης", γίνεται υποστηρικτής τής ΔΕΗ, τών 
Παραγωγών Ηλεκτρικού Ρεύματος
, και μας προσθέτει πλασματική κατανάλωση που μας επιβαρύνει με άλλα 12,5 Ευρώ  !

Φυσικά επέστρεψα τησ συσκευή, και παρέλαβα τα χρήματά μου πίσω.
Βλέπε επίσης



*************************************************************************************************************************************************** 


ENGLISH (via google translator)

Resently (May 2009) has spread USE OF A DEVICE, who call themselves "EXOIKONOMITIS ENERGYAS /  ENERGY ECONOMIZER"
(POWER ENERGY SAVER).

Systematically OF ADVERTISING IN DIFFERENT SITES, and TV channels, costs about 88 ?, and is open REFUND WITHIN 2 MONTHS FROM PURCHASE.
  I Purchase, and i try  it!
The  POWER meter of electricity company,  at THE ENTRANCE OF OUR HOME, THE LINEUP UP BY how many Rotattions of disk, IS A kilowatt-hour consumption (Kwh).
IN MY OWN LINEUP "375 turns = 1Kwh".
I light up, all the lights of the house, so I fixed consumption (no washing machines and cookers because they blink in their operation)
I stood in front of electric meter, and measure (with the timer of my mobile phone) time for 20 spins the disk, the electric meter that shows the flow of energy. The more energy is passed through it, the faster it turn.
So note that the specific consumption,''it took 100 seconds for 20 revolusions of the disc.
Once logged in "exoikonomiti.
And did the opposite of what the manufacturers claim.
The disk meter accelerated and completed the 20 revolusions WITHIN 89 SECONDS''
This means higher energy consumption for a given load by 12.5% to ... exoikonomiti the plug!

The conclusion is that:
  Not only, it does not save money, BUT I spend above actions by 12.5%

  Deception So with a 6.2 μF capacitor has to circuit,  100 WattHour for each of us, the alleged "economizer" is sustainer of Electricity Company, and our consumption adds credited us with other 12,5 WattHour!

Of course I returned the device, and I received my money back.
See also
avatar

ανώνυμος: Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009 6:22 μμ

Για να καταλάβεις ακριβώς τί συμβαίνει: όταν ο πυκνωτής είναι άδειος, το σύστημα τραβάει λίγο περισσότερο ρεύμα. Όταν φορτίσει, η κατανάλωση είναι ακριβώς η ίδια. Όταν τον βάλεις στην πρίζα ήδη φορτισμένο, φαινομενικά ρίχνει το ρεύμα (μόνο για ελάχιστα δευτερόλεπτα, η απάτη της επίδειξης)
Στην ουσία πάνε τζάμπα τα 89 ευρώ γιατί υπάρχουν και φθηνότερα πολύμπριζα ασφαλείας που προστατεύουν από υπερτάσεις (αυτό ακριβώς κάνει).
avatar

ανώνυμος: Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009 7:29 μμ

Electricity Saving Box (EU Plug/90~250V)
Price: $10.55
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29776
avatar

ανώνυμος: Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009 7:30 μμ

[...]Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009 7:41 πμ | 2 σχόλια[...]
kenadams

Ken Adams: Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 6:19 μμ

Το Electricity Saving Box και όλα τα παρόμοια "ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ" δεν είναι τίποτα άλλο από πυκνωτές σε ένα εμφανιιμο περίβλημα. Οι πυκνωτές αυτοί βελτιώνουν την ποιότητα του ρεύματος ή για να χρησιμοποιήσω την τεχνική ορολογία τον συντελεστή ισχύος ή συνημίτονο.
Υπάρχουν πολλές συσκευές όμως που το συνημίτονο είναι 1 ή 100% και άρα δεν επιδέχονται βελτίωση. Παραδείγματα είναι οι "παλιές" λάμπες πυρακτώσεως, το θερμοσίφωνο, τα καλοριφέρ λαδιού και ΟΛΕΣ οι καταναλώσεις από αντιστάσεις.
Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν καταναλώσεις όπως μοτέρ πλυντηρίου, κλιματιστικά που έχουν πολύ χαμηλό συντελεστή ισχύος. Παράδειγμα οι λάμπες φθορίου που ονομάζονται και "οικονομίας" έχουν συνημίτονο της τάξης του 60-70%! Γι αυτό και στο φωτισμό των γραφείων θα δείτε πολλές φορές ήδη εγκατεστημένο πυκνωτή.
Η όποια ΑΜΕΣΗ οικονομία δεν μπορεί να υπολογιστεί με ένα τεστ λιγων λεπτων. Ταυτόχρονα ένας τέτοιο σύστημα μειώνοντας την άεργο ισχύ προστατεύει οποιοδήποτε ηλεκτρικό κύκλωμα και μεγαλώνει τη διάρκεια ζωής του. Για να καταλάβετε πόσο σημαντικός είναι ο συντελεστής ισχύος για την ποιότητα του ρεύματος οι μεγάλοι καταναλωτές με χαμηλό συνημίτονο πληρώνουν προστιμο στη ΔΕΗ και επενδύουν μεγάλα ποσά για να βελτιστοποιήσουν την ποιότητα του ρευματος τους.
Τέλος, όσοι δεν αρκείστε από την οντως απλουστευμένη και σύντομη περιγραφή μου μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε βιομηχανία ή άλλο μεγάλο καταναλωτή και να ρωτήσετε άν έχουν Electricity Saving Box... Μόνο που στην περίπτωση τους δεν είναι ένα πλαστικό κουτάκι :)
Συνοψίζοντας, τα "συστήματα" Electricity Saving Box είναι απλά κεντρικοί πυκνωτές και τίποτα άλλο. Οι πυκνωτές ΔΕΝ καταναλώνουν ρεύμα οπότε τα συμπεράσματα για παραπάνω κατανάλωση είναι άτοπα. Εκτός κι αν αναφερόμαστε στην κατανάλωση από το λαμπακι λειτουργίας :)
Τέλος ένα γενικό σχόλιο. Όταν δεν "πιάνει" το κινητό δεν φταίει ΟΛΗ η κινητη τηλεφωνία. Ούτε αν σπάσει η Ferrari στο χωματόδρομο είναι μάπα αυτοκίνητο
με απλά Ελληνικά... Τσιλ αουτ ντουντς
avatar

ανώνυμος: Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 4:12 πμ

Ε! Όχι και " ο πυκνωτής δεν καταναλώνει ρεύμα..." φίλε Κεν Αδαμς. Βασική γνώση φυσικής λέει οτι διαρέεται απο "ρεύμα μετατοπίσεως" ηλεκτρικών φορτίων , και όχι απο ρεύμα αγωγημότητος, όπως μια ωμική αντίσταση. Άλλη μορφή ηλέκτρικού ρεύματος Ναί να το παραδεχτώ... όχι όμως ότι δεν διαρέεται καθόλου απο ρεύμα.!
avatar

ανώνυμος: Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011 3:26 μμ

O Ken Adams προφανώς εννοεί το συνεχές ρεύμα , ότι δεν περνά μέσα απο τους πυκνωτές. Αλλά στην περίπτωση του Economizer, η τάση τροφοφοσίας στο δίκτυο των σπιτιών μας είναι εναλλασόμενη. Και -όπως είναι καλά γνωστό - το εναλλασόμενο ρεύμα περνά μια χαρά απο τους πυκνωτές. (με ρεύματα "μετατοπίσεως" όπως ανέφερε και ο προηγούμενος φίλος).
avatar

ανώνυμος: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 12:30 πμ

Πρόστιμα 59.000 ευρώ για πώληση συσκεύων «εξοικονόμησης» ενέργειας
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.Β. Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011 16:38 Πρόστιμα συνολικού ύψους 59.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε επτά επιχειρήσεις. Πουλούσαν συσκευές με τη χρήση των οποίων ισχυρίζονταν ότι επιτυγχάνεται μείωση στο λογαριασμό ρεύματος οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών έως και 45%.
Όπως ανακοινώθηκε, η έρευνα που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την 4η διεύθυνση Κλαδικής Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και τη ΔΕΗ έδειξε ότι ο ισχυρισμός δεν είναι αληθής, καθώς η ενέργεια που καταγράφουν οι συσκευές δεν καταγράφεται και δεν τιμολογείται από τη ΔΕΗ.
Πρόστιμα επεβλήθησαν στις παρακάτω επιχειρήσεις:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΨΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ "MAX SECURITY" Κ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ - Α. ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ Ο.Ε. 15.000,00 ¬ ΒΕΛΛΙΟΣ ΑΘ.-ΦΩΤΙΟΥ ΜΑΡ. Ο.Ε. (ALPHA TEAM O.E.) 12.000,00 ¬ ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 10.000,00 ¬ MAREX SOLUTIONS A.E. 7.000,00 ¬ TELEPRIME A.E. 7.000,00 ¬ "NEW TECHNOLOGIES" ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΑΤΟΛΑΣ 4.000,00 ¬ "VIPER ENERGY" ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΗΛΕΣΗΣ 4.000,00 ¬
avatar

ανώνυμος: Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011 9:13 μμ

To test einai vlakwdes, dioti egine syndeontas wmika stoixeia, opote htan katadikasmeno na apotyxei.
H syskevh pantws einai mallon axrhsh, giati to oikiako fortio einai kyriws wmiko.
avatar

ανώνυμος: Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 2:14 πμ

Πουλούσαν συσκευές με τη χρήση των οποίων ισχυρίζονταν ότι επιτυγχάνεται μείωση στο λογαριασμό ρεύματος οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών έως και 45%.....έδειξε ότι ο ισχυρισμός δεν είναι αληθής, καθώς η ενέργεια που καταγράφουν οι συσκευές δεν καταγράφεται και δεν τιμολογείται από τη ΔΕΗ. Ωέοο?
avatar

ανώνυμος: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 9:30 πμ

Το τυπακι εδω εξηγει και περαιτερω γιατι η συσκευη ειναι μουφα: http://michaelbluejay.com/electricity/powerfactor.html
avatar

ανώνυμος: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 9:32 πμ

Κι εδω εξηγει οτι ναι μεν δεν κερδιζεις λεφτα αλλα οτι βοηθας εμμεσα το περιβαλλον - http://michaelbluejay.com/electricity/powerfactor.html
lols

Έρα Τ.: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 2:17 μμ

Μέσα σε δύο μήνες δεν μπορείς να δεις τι κάνει η συσκευή, χρειάζεται παραπάνω χρόνο γιατί ο πυκνωτής συλλέγει σταδιακά άεργο ισχύ (δηλ. το είδος της ισχύος που υπάρχει αλλά δεν καταναλώνεται). Αν δεν έχει προλάβει να κάνει σύλλεξη και προσπαθήσεις να ελέγξεις τη λειτουργία του, θα πέσεις κατά πολύ "έξω". Την άεργο την κρατάει και την χρησιμοποιεί διοχετεύοντάς την στις ηλεκτρικές συσκευές προκειμένου να εξομαλύνονται τα προβλήματα που δημιουργούνται στο κύκλωμα από τις ανωμαλίες στην τάση (διόρθωση συνφ). Σαν να λέμε ότι "καθαρίζει" το κύκλωμα από τις "απώλειες" του ρεύματος. Το ποσοστό της μείωσης που μπορεί να επιτευχθεί με μία τέτοια συσκευή εξαρτάται από το είδος της κατανάλωσης. Όσο περισσότερα είναι τα επαγωγικά φορτία τόσο μεγαλύτερο και το ποσοστό της μείωσης, γι αυτό και δεν κάνουν τίποτα σε πολύ μικρές καταναλώσεις, όπου ενδεχομένως δεν υπάρχουν μηχανήματα με μοτέρ, αλλά αυτό είναι σχετικό για τον κάθε καταναλωτή.
avatar

ανώνυμος: Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013 6:59 πμ

Κυκλοφορούν πολλα απο δαύτα.. αλλα αυξάνουν την κατανάλλωση...
avatar

ανώνυμος: Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016 1:07 πμ

Ποσο ασχετος μπορει να ειναι κανης? Η βλακεια δεν έχει τελικα πάτο! Αναφέρομαι στο σχολιο του Έρα Τ.:
arismystoklas

Aris Mystoklas Astronut: Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 7:52 μμ

Πρόκειται για απάτη... Πληρώνεις 80 κάτι ευρώ για έναν πυκνωτή 6.2μf ? Ο οποίος στο εμπόριο δεν κάνει πάνω απο 3-4 ευρώ... Και εντάξει, άν έχεις πολλά επαγωγικά φορτία μπορεί να βοηθήσει στην διόρθωση του συνημητόνου φ.. Αν όμως δεν υπάρχουν απαγωγικά φορτία τότε η εν λόγω συσκευή θα καταναλώνει ενέργεια... & συγκεκριμένα η σύνθετη αντίσταση της θα είναι Xc=1/(2πfc) > Xc=513.4 Ω Άρα το ρεύμα που διαρέει τη συσκευή θα είναι I=U/R > 0.447 Ampere Και η ισχύς που θα καταναλώσει θα είναι P=U.I > 103 Watt!!! Σε ένα 24ωρο σχεδόν 2.5 kwh !!! Και σε ένα 4μηνο (που έρχεται και ο λογαριασμός) 120 μέρες επί 2.5 kwh > 300 kwh!!!!!!!
avatar

ανώνυμος: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 3:15 μμ

Εγω πάντως μέτρησα με τον τρόπο που αναφερει ο κύριος πάνω πανω και τις 10 περιστροφες τις εκανε με χρονομετρο σε λεπτα,δευτερολεπτα και δεκατα σε 4.00.94 με σε σπιτι 100τμ με 2 μηχανηματα και οταν αποσυνδεσα τα μηχανηματα εκανε 4.25.70 δλδ 25 δευτερα πιο πολυ,οποτε ναι κανει οικονομια.....
avatar

ανώνυμος: Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018 7:47 μμ

Κατ αρχάς τα ρολόγια της ΔΕΗ με τον τρόπο που δουλεύουν (πηνίο τάσης και πηνίο έντασης) χρεώνουν την πραγματική ισχύ που καταναλώνεται από τις συσκευές. Άν υπάρχουν επαγωγικά ρεύματα (δηλαδή η τάση δεν έχει την ίδια φάση με την ένταση) αυτό είναι πρόβλημα της ΔΕΗ και δημιουργεί κάποιες απώλειες στό δίκτυό της καθώς κυκλοφορούν μεγαλύτερες εντάσεις ρεύματος στά καλώδιά της, αλλά επαναλαμβάνω αυτή η απώλεια δεν χρεώνεται απο τους μετρητές της ΔΕΗ. Για την λύση αυτού του προβλήματος πρέπει να τοποθετούμε σε κάθε επαγωγικό φορτίο και έναν πυκνωτή κατάλληλα υπολογισμένο ώστε το ολικό φορτίο να συμπεριφέρεται σαν ωμικό. Τώρα να τοποθετείς μια συσκευή με έναν σταθερό πυκνωτή σε μια πρίζα...αυτό είναι τελείως τρελλό καθώς μπορί να βοηθήσει μέν όταν υπάρχουν κάποια επαγωγικά φορτία στην εγκατάσταση, όμως όταν τα φορτία είναι ωμικά (λάμπες, αντιστάσεις κλπ) ή μηδενικά τότε προκαλεί "πυκνωτικά" ρεύματα τα οποία προκαλούνε αντίστοιχα προβλήματα όπως και τα επαγωγικά

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας εδώ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΗ ;ΨΥΧΡΗ ΣΥΝΤΗΞΗ ;Commercial Cold Fusion

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ / AIR CONDITIONER AND PERPETUAL MOTION

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΗ "ΨΥΧΡΗ ΣΥΝΤΗΞΗ"; / COMMERCIAL "COLD FUSION"?